Behandeling Alcoholist vergoed door zorgverzekering?

Victas geeft aan: Onze programma’s worden vergoed door alle zorgverzekeraars. De behandeling kan wel effect hebben op je eigen risico, van je zorgverzekering. Neem eventueel contact op met je zorgverzekeraar.

Verplicht eigen risico 2014

Het verplicht eigen risico is een bedrag dat je moet betalen als je medische kosten maakt. Dit betekent dat je de eerste €360,- aan zorgkosten die onder de basisverzekering vallen, zelf moet betalen. Verstrekkingen uit de aanvullende verzekeringen vallen hier niet onder. Uitzondering op de regel zijn de jongeren tot 18 jaar. Zij betalen geen premie en hebben dus ook geen eigen risico. Ook voor de huisarts hoeft geen eigen risico te worden betaald. Je betaalt wel eigen risico voor de medicijnen die de huisarts voorschrijft.
Vrijwillig eigen risico

Naast het verplichte eigen risico kunt je kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Door te kiezen voor een hoger eigen risico gaat over het algemeen de premie omlaag. Als je hiervoor hebt gekozen zal het eigen risico dat je moet betalen hoger uitvallen dan €360,-. Je kunt dit nalezen in je polis, of navragen bij je verzekeraar of tussenpersoon. Bij de meeste verzekeraars kun je op de website inloggen en bij je gegevens kijken hoeveel eigen risico je al betaald hebt.

Een aantal verzekeraars biedt de mogelijkheid om het eigen risico gespreid te betalen. Informeer over de mogelijkheden bij je eigen verzekeraar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *